Υπηρεσίες και Προγράμματα

- Παροχή Εξειδικευμένων Υπηρεσιών από το Επιστημονικό μας προσωπικό το οποίο αποτελείται από Ψυχολόγους, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές.

- Εκπαίδευση και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων αυτοσυντήρησης για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση τους.

- Παροχή προγραμμάτων με δραστηριότητες, οι οποίες βοηθούν τα άτομα να καλλιεργήσουν αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους. Τέτοιες δραστηριότητες είναι διάφορες πρακτικές και δημιουργικές εργασίες (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τέχνη, χορός, μουσική, κηπουρική, ξυλουργική, οικοκυρικά, θρησκευτική αγωγή, κ.α.)

- Απασχόληση σε προστατευόμενα εργαστήρια για κατασκευές χειροτεχνιών προς πώληση

- Παροχή υπηρεσιών από τα Επιμορφωτικά Κέντρα Πάφου, Υπουργείου Παιδείας.

- Εφαρμογή Σχεδίου Απασχόλησης με στήριξη από το 2001 με την εργοδότηση ατόμων με αναπηρίες στην ανοιχτή αγορά εργασίας με στόχο την κοινωνική τους ένταξη. Άτομα του Ιδρύματος, εργοδοτούνται σε διάφορες επιχειρήσεις. Το Σχέδιο επιχορηγείται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρίες.

- Πρόγραμμα άσκησης για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Συμμετοχή σε Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

- Συμμετοχή σε διάφορα άλλα αθλήματα όπως ιππασία, μπόουλινγκ, γκολφ, ποδόσφαιρο και καλαθόσφαιρα.

- Συμμετοχή στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ειδικών Τεχνών

- Διοργάνωση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδρομών για κοινωνικοποίηση.