Βιογραφικά

Βιογραφικό Ισμήνης Λιασίδου - Saul

Η Ισμήνη Λιασίδου γεννήθηκε το 1920 στην Πάφο. Μετά την αποφοίτηση της από το Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου, πήγε στην Ελλάδα όπου σπούδασε μουσική και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή της το γνωστό μουσουργό και συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη. Αμέσως μετά τη συμπλήρωση των σπουδών της, όπου αποφοίτησε με άριστα, επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών στην Πάφο. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Trinity College του Λονδίνου με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου. Υπηρέτησε ως καθηγήτρια μουσικής στο Ελληνικό Κολλέγιο Πάφου για πολλά χρόνια.

Μετά το θάνατο της κόρης της Μαργαρίτας το 1985 και για να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη της, έβαλε σκοπό της ζωής της να χτίσει ένα Ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Με ισχυρό πείσμα και θέληση και ξεπερνώντας αρκετά εμπόδια, κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο της.  Το Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου είναι το μοναδικό ίδρυμα που εξυπηρετεί  ενήλικα  άτομα με ειδικές ανάγκες σε ολόκληρη την επαρχία  Πάφου. Το Ίδρυμα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 1992 ως Κέντρο Ενηλίκων.

Το 2002 εξέδωσε δύο βιβλία, την αυτοβιογραφία της με τίτλο  «Ταξιδεύοντας με το χρόνο» και την πρώτη ποιητική συλλογή με τίτλο «Από τα βάθη της καρδιάς μου». Το 2010 επίσης, εξέδωσε την 2η ποιητική της συλλογή με τίτλο « Αναμνήσεις». Η ποίηση της ήταν η διέξοδος για να απαλύνει τον πόνο της από το θάνατο αγαπημένων της προσώπων και από τα δεινά της πατρίδας της.

Κυκλοφόρησε επίσης τρεις ψηφιακούς δίσκους, ο ένας κλασσικής μουσικής από ρεσιτάλ πιάνου που έδωσε στην Πάφο το 2005, ο δεύτερος το 2007σε στίχους και μουσική δικούς της με τίτλο  « Όλα για αγάπη μιλούν » και ο 3ος το 2010 και πάλι σε μουσική κ στίχους δικούς της με τίτλο «Αναμνήσεις». Τα τραγούδια της και στους 2 ψηφιακούς δίσκους τα ερμηνεύουν αξιόλογοι Παφίτες καλλιτέχνες.

Η Ισμήνη Λιασίδου απεβίωσε στις 15 Μαρτίου του 2012.